Det Gamle Posthus

Årstidernes skiften

Årstidernes skiften image

Årstidernes skiften

Her på overgangen mellem sommer og efterår, hører jeg flere nærmest undskylde, at de holder af efteråret. Det er ikke nødvendigt. I hvert fald ikke over for mig, for jeg elsker nemlig efteråret. Faktisk elsker jeg alle årstider; Især årstidernes skiften.

Hver årstid byder nemlig på noget forskelligt og når man kigger på det herfra, hvor jeg står, så må jeg nu nok indrømme, at det meste drejer sig for mig om råvarerne. Hvilke råvarer er klar til brug på hvilken årstid og hvilke nye retter kan vi finde på med dem. Min faglærer på Restaurantskolen, sagde altid, at vi skal have fokus på sæsonens råvarer, for råvarer i sæson er bedst og billigst.

Her i huset lægger vi vægt på at bruge de råvarer, som er i sæson. Det er efterhånden muligt at købe jordbær året rundt, men hvad er det sjove ved det? Nej vel; husk på hvor særligt det er hvert eneste år, når man får sin første portion friske, danske jordbær med iskold fløde eller fed vaniljeis. Åh sikke en herlig følelse.

For ikke at tale om de første nye kartofler! Vi glæder os hvert år! Til næste har vil vi dedikere en aften til kartoflen. Det skal være lige netop der, hvor Bjarne siger, at NU er kartoflerne klar. For de, der ikke ved det, så er Bjarne vores lokale kartoffelleverandør. Han dyrker kartofler og andre gode sager ude på Silkeborgvej.

For en uges tid siden tog vi hul på den første flaske af vores hjemmelavede solbærrom. Den smagte heldigvis præcis, som vi havde drømt om. Igen i år, blev vi enige om, at den da vist er en lille smule bedre end sidste år.

Vi valgte i år at frigive den på en fredag og vi oplevede flere gæster, som kom og købte en flaske eller to. De havde set frem til den dag siden de sidste dråber fra deres 2021-flaske blev drukket.

Vi kunne sagtens lave en portion solbærrom af frosne bær. Jeg tror såmænd hverken gæsterne og vi kunne smage forskel. Men det gør vi ikke.

Vi går i spænding og venter på den dag, hvor vores private solbærleverandør giver besked, at nu må vi komme og plukke. De har en skøn have i Slagballe, som ligger et stenkast fra Brædstrup. Og her har vi lov at forsyne os af alle de solbær, vi kan bruge. Det gør vi så. Vi forsøger at plukke præcis så mange, at vi løber tør for solbærrom inden foråret, for vi vil have lov at glæde os til næste år, hvor det hele går løs igen.

Reserver Bord