Det Gamle Posthus

Fællesbordet

Fællesbordet image

Fællesbordet

Tanken om Fællesbordet opstod under den første nationale nedlukning i Danmark. Vi oplevede, hvor meget vi savnede det sociale samvær, som vi har med vores gæster. Et socialt samvær, som er uforpligtende og samtidigt rigtig berigende. Man får lov at høre en masse menneskers tanker om stort og småt.

Det er i vores øjne en særlig form for samvær.

Allerede dengang i foråret 2020, forestillede vi os, at vi ville genåbne Det Gamle Posthus med en eller anden form for fællesbord. Det skulle dog vise sig, at vi måtte vente, for det var på det tidspunkt slet ikke en god ide at blande fremmede folk.

Vi skulle derfor helt frem til sommeren 2021, før vi slog det første arrangement op. Det krævede en god del målrettet markedsføring, hvor vi henvendte os til de af vores gæster, som vi tænkte, der kunne have gavn af lidt nye bekendtskaber. Og det bar heldigvis frugt, for vi var så heldige at kunne melde udsolgt inden arrangementet løb af stablen.

Arrangementet går i sin enkelthed ud på, at man som gæst deler sit bord med andre. Hver deltager bestiller det mad og drikke, man har lyst og appetit til. Der er ingen krav til den del. Det eneste vi forventer, er at man vil deltage i snakken med de andre. En simpel sludder for en sladder kan man sige. Og det må vi konkludere, at alle deltagere har haft lyst til og mod på.

Det har været en sand fornøjelse at overvære, hvordan mennesker kan mødes på den facon. Og mindst ligeså stor fornøjelse, når gæsterne har bestilt bord til endnu et Fællesbord.

Vi har nu haft Fællesbord et par gange og vi må sige, at ideen henvender sig til mange forskellige typer mennesker. Alderen er ikke vigtig, men de fleste har da et par grå stænk… Der er lige fordeling på kønnene og erhvervene er vidt forskellige. Nogle har boet i byen i en halv menneskealder; andre er flyttet til for nylig. Nogen kommer som par, andre med en veninde eller alene. Det eneste sande fællestræk, er at man har lyst til en hyggelig aften med nye mennesker.

I skrivende stund er der to Fællesborde mere på tapetet. Et den 8. september fra klokken 17.30 og et den 25. september klokken 10.00. Sidstnævnte adskiller sig fra de almindelige Fællesborde ved, at maden her er besluttet for gæsterne på forhånd. De skal have vores populære Brunch & Bobler. Menuen ved brunchen varierer fra gang til gang og består denne gang af:

Havregrød med græskar og Søkildehonning.

Croissant med varmrøget lakserillette.

Bruchetta med Vadehavsrejer.

Fersken Caprese med burrata.

Letsaltet Svinemørbrad med sauce lavet med Blå Kornblomst fra Thise Mejeri.

Løg tarte tatin.

Kartoffel gratineret med Rød Løber fra Arla Unika.

Solbær Cheesecake.

Gæsterne får serveret tørre og søde bobler, kaffe fra Nørre Snede Kafferisteri og juice.

Reserver Bord