Det Gamle Posthus

Gourmet??

Gourmet?? image

Gourmet??

Et godt spørgsmål fra en god ven.


Jeg har altid tænkt på ordet gourmet som et lidt loddent prædikat, nogle restauratører bruger om deres egen mad for at fremhæve kvaliteten, så jeg måtte derfor i tænkeboks den anden dag, da en af vores gode venner spurgte, hvorfor vi ikke bruger ordet gourmet om Det Gamle Posthus.

Han havde googlet gourmetmad i Brædstrup og vores restaurant dukkede ikke op som resultat. Hvordan kan det mon være, måtte han vide.


Vi har aldrig brugt ordet gourmet, fordi jeg opfattede det som noget subjektivt.

Jeg tænkte, at det skulle være op til den enkelte gæst at bedømme, om der er tale om et gourmetmåltid.

Men der ville vores ven ikke give mig ret. Han henviste straks til ordbogen.

Når man slår ordet gourmet op i ordbogen, så står der ”luksuriøs mad tilberedt af råvarer af høj kvalitet og med fokus på smagsoplevelse og æstetisk anretning”.


Jamen det vil jeg da langt hen af vejen langt hen ad vejen nikke genkendende til.

Vi laver mad med kærlighed af råvarer af høj kvalitet. Vi anretter maden indbydende og har enorm fokus på smag.

Gør det vores mad til gourmet? Det kan jeg vist stadig ikke helt forene mig med.


Hvad er vores mad så?

Vi beskriver det gerne som mad inspireret af det europæiske køkken gerne lavet af lokale råvarer med omhu og selvkritik.

Jeg tænker på gourmetmad som små portioner anrettet med pincet og det er vores mad ikke. Måske endda noget snobberi.

Vi har ikke kæmpeportioner, men vi synes heller ikke portionerne er små.

Vi bestræber os på, at man bliver mæt hos os. For nogen kræver det flere retter, og for andre kan en enkelt ret gøre jobbet.


Summa summarum må vist blive, at vores restaurant ikke er gourmet i den forstand, jeg forstår ordet, men måske i den forstand andre oplever ordet.

Det er i hvert fald op til den enkelte gæst i vores restaurant at bedømme det måltid, de får.

Reserver Bord