Det Gamle Posthus

Panna Cotta

Panna Cotta image

Panna Cotta

På vores a la carte kort gældende fra starten af oktober 2020, finder du en ny dessert, som vi har valgt at kalde efterårs panna cotta. Det er som navnet antyder en panna cotta, der er tilføjet lidt af efterårets gode sager. Vi har valgt kanel og æble, som haverne bugner af lige nu.

Men hvad er det nu lige en panna cotta er?

Kort fortalt er det kogt fløde. Du kan sammenligne med fløderand eller budding. Desserten stammer så vidt vides fra Norditalien og kan varieres på et utal af måder.

Vi bruger følgende grundopskrift:

  • 1 liter fløde
  • 1 liter mælk
  • 300 g sukker

Alt koges op. 12 blade udblødt husblas smeltes i. Massen hældes i forme og serveres kold.

Desserten serveres enten direkte i glasset eller vendes ud på en tallerken. Du kan tilsmage din panna cotta med et hav af ingredienser. Smagen kan enten indgå i selve massen; eksempelvis hvid eller mørk chokolade eller som tilbehør ved siden af en klassisk vanilje panna cotta. Vi anbefaler som altid at bruge sæsonens råvarer. Det kunne være syltede rabarber om foråret, friske jordbær og jordbærcoulis om sommeren, æble eller pæregelé om efteråret og eventuel en sjov nytårsdessert med mango eller passionsfrugt. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Reserver Bord