Det Gamle Posthus

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato image

Vitello Tonnato

Nu er det sommer i Danmark og det kalder på de lette og ofte kolde retter. Her kunne et godt bud være vitello tonnato, som er en klassiker fra Piemonte. Her på Det Gamle Posthus serverer vi den som forret, men du kan såmænd også sagtens servere det derhjemme til hovedret på en varm sommerdag. Måske efterfuldt af en lækker portion koldskål med friske danske jordbær.

I korte træk kan man beskrive vitello tonnato som tynde, kolde skriver kød serveret med kold majonæse tilsmagt med tun, kaldet salsa tonnata på originalsproget:)

Vi bruger i denne omgang kalveculotte, men man kan også vælge kylling, lam eller endda en vegetarisk version på tomater eller nye danske kartofler.

Har får du vores opskrift på tunsaucen, så du selv kan kaste dig udi at kreere klassikeren.

Du tager to dåser tun, 1 deciliter æggeblomme, lidt salt og citronsaft og rører det hele sammen. Heri køres smagsløs olie i til du opnår den konsistens, som du ønsker din majonæse skal have. Denne opskrift giver cirka en liter færdig dressing.

Anret dit kød med tunsaucen ovenpå og pynt med kapers, tynde brødcroutoner og måske syltede rødløg.

Hvis du ikke selv har tid til at lave rødløgene kan du købe dem “Te å ta’ mæ” fra Det Gamle Posthus. Læs mere om vores Take Away her: https://take-away.det-gamle-posthus.dk

Så står vi tilbage med det helt store spørgsmål! Hvad skal du drikke til? Det kan en af Danmarks bedste vinleverandører selvfølgelig hjælpe med. Claus foreslår, at du vælger Chicken Shit. Vi følger hans forslag og bruger følgende vin i vinmenuen:

https://www.propperiet.dk/frankland-estate/542-2018-chicken-shit-chardonnay-frankland-estate.html

Reserver Bord