Det Gamle Posthus

Crème Brûlée

Crème Brûlée image

Crème Brûlée

Direkte oversat fra fransk betyder crème brûlée brændt creme. Der er tale om en creme lavet af fløde, sukker og æggeblommer. Hertil tilsættes den ønskede smag. Det kan være vanilje, lakrids eller noget helt tredje.

I Spanien tilsmages der ofte med kanel og så kaldes desserten Crema Catalana. I Danmark kender vi jo Crème Caramel, som har fundet vej ind til mange festbuffeter støbt i randforme og serveret med flødeskum og (syltet dåse-)frugt.

Cremen hældes i portionsforme og bages i vandbad. Når cremen er helt nedkølet, drysses der sukker på toppen. Sukkeret brændes med en gasbrænder. Er man mere showlysten kan man flambere sin crème brûlée med spiritus. I begge tilfælde skal man være lidt forsigtig for at sukkeret karameliserer og ikke brænder… I gamle dage brændte man sukkeret med er brandvarmt jern, hvilket gjorde processen noget vanskeligere. Det er måske årsagen til at den skønne dessert har haft en pause på et par hundrede år. Det er nemlig slet ikke en moderne ret. Den nævnes allerede i 1691 i Francois Massialots kogebog Le Cuisinier royal et bourgeois. Desserten har figureret i de moderne køkkener fra 1980’erne.

Du kan pynte din dessert præcis som du har lyst. Nogen foretrækker den helt uden pynt, andre vil gerne have is, sorbet eller friske bær. Crème brûléen kan derfor tilpasses enhver årstid.

Reserver Bord