Det Gamle Posthus

Spoleben – En gammel kending i nye klæ’r

Spoleben – En gammel kending i nye klæ’r image

Spoleben – En gammel kending i nye klæ’r

Det er lidt sjovt med alle de her nye udskæringer. Både kokke og slagtere forsøger at kalde gamle udskæringer noget nyt, og på den måde forsøge at sælge dem.

Spoleben er måske ikke helt i denne kategori, og så alligevel, for hvis du spørger dine forælder (eller måske bedsteforældre), så ved de helt sikkert hvad griseskank er, og hvordan det kan spises.

Har du rejst i Tyskland og ladet dig friste af nogle af de lokale klassikere, er du sikkert også løbet over Eisbein med saurkraut, som også er lavet af svineskanken.

Spolebenet er bare et andet navn for forskanken på en gris. Hvis vi skal blive lidt tekniske, er det den den af forskanken der sidder fast på den knogle der hedder raidus, hvilket er den største knogle i forskanken. (eller underarmen).

Spolebenet er ikke meget kendt, men det mener vi på Det Gamle Posthus er en skam, og det vil vi gerne være med til at udbrede kendskabet. Så derfor er den på menuen endnu en gang. Denne gang som en mellemret, hvor vi langtidsbraisere spolebenet, og glasere den i en kraftig reduceret glace. Den serveres på blomkål pure og med brændte blomkåls buketter til.

Claus Meyer har også spolebenet med i hans bog “Almanak” som er et tanke eksperiment med en ny ret til hver dag i et helt år.

Se hans fortolkning her: Braiseret spoleben i “Almanak”

Reserver Bord